Nicolo Zaniolo, Fenerbahçe derbisine damga vurdu! Şov yaptı, kırmızı kartta başrol oynadı

TAKİP ET

Galatasaray'ın İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo, kart cezasının ardından ilk 11'de başladığı Fenerbahçe maçında muhteşem bir performans sergiledi. Nef Stadı'nda 2 golle oynayan solak yıldız, 61'de Luan Peres'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda başrol oynadı.

Ankaragücü deplasmanında 23. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 4-1 kazanarak şampiyonluğu ilan ettikleri Ankaragücü maçının 11'inde 3 değişikliğe gitti. Buruk; Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens'in yerine Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz ve Zaniolo'yı 11'de görevlendirdi.

CEZASI SONA EREN ZANIOLO İLK 11'DE

Kaleyi Muslera'ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş'tan oluşturdu. Orta alanda Torreira'nın yanında Berkan Kutlu'yu sahaya süren Okan Buruk, hücum hattının sağında Barış Alper Yılmaz, ortasında kart cezası sona eren Zaniolo, solunda ise Kerem Aktürkoğlu'nu görevlendirdi. Okan Buruk'un gol yollarındaki tercihi ise Mauro Icardi oldu.

28'DE SKOR PERDESİNİ AÇTI

Oldukça hırslı bir görüntü çizen Zaniolo, Nef Stadı'nda skor perdesini açan isim oldu. 28. dakikada kaleci İrfan Can'ı sol çaprazdan avlayan İtalyan yıldız, takımını 1-0 öne geçirdi. Sarı Kırmızılılar, soyunma odasına 1-0'la girerken Cim Bom'un şovu ikinci yarıda da devam etti.

LUAN PERES'İN KIRMIZI KARTINDA BAŞROLDE

Oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Okan Buruk'un öğrencileri, ikinci gol için yüklenirken hızlı hücumda Fenerbahçe ceza sahasına girmek isteyen Zaniolo, 61. dakikada Luan Peres'in müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, Brezilyalı stopere tereddütsüz kırmızı kart gösterdi.

MUHTEŞEM GOL! KARİYERİNDE BİR İLK

71'de Arjantinli süperstar Mauro Icardi, farkı 2'ye çıkarırken 79'da bir kez daha Zaniolo sahneye çıktı. Ceza sahası dışından attığı sert şutla fileleri sarsan İtalyan yıldız, kendisinin 2., takımının 3. golünü attı. Devre arasında 15 milyon Euro bonservisle Roma'dan transfer edilen 23 yaşındaki solak, kariyerinde bir ilki yaşadı ve ilk kez bir maçta 2 gol atmayı başardı.