Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak deprem soruşturması kapsamında tutuklandı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli depremler, büyük yıkımlara yol açtı.

44 bini aşkın canın gittiği afette, çok sayıda vatandaş da yaralı kurtuldu.

Bölgede çalışmalar devam ederken, yıkılan binalara ilişkin de incelemeler başlatıldı.

Bu süreçte birçok binadaki ihmalkarlıklar gözler önüne serildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınarak tutuklanırken, aranan isimler de tek tek yakalanıyor.

Önemli bir gelişme yaşandı
Depremlerden etkilenen ve ilçenin tamamının yıkılmasına karar verilen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Belediye başkanı hakkında gözaltı kararı verildi
İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca ilçede depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

İşlemleri tamamlandı
Talimatın ardından polislerce gözaltına alınan Ökkeş Kavak'ın adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Tutuklandı
İnşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadesi ortaya çıktı
Soruşturma çerçevesinde tutuklanan Ökkeş Kavak ilk ifadesinde çok sayıda akrabasını kaybettiğini ve eskiden müteahhitlik yaptığını ancak başkan olduktan sonra şirketi kardeşine devrettiğini söyledi.

Meclis üyesi de tutuklanmıştı
Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı.

Yunus Kaya'nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. 

"Başkan olunca şirketi kardeşime devrettim"
Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde, deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.Deprem Nurdağı'nı vurdu
Gaziantep’in 50 bin nüfuslu Nurdağı ilçesi depremin ardından yerle bir oldu.

342 binanın tamamen yıkıldığı ilçede 2 bin 500 vatandaş hayatını kaybetti.

Depremin ilk günlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, Nurdağı’nın yarısının yıkıldığını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da arama kurtarma çalışmalarının ardından Nurdağı’nda konut yapma sürecinin başlayacağını ve ilçenin tamamının yeni bir yere taşınacağını söyledi.

Nurdağı'nda depremin izleri

EN SON HABER