Nvidia, Piyasa Değerini İlk Kez 2 Trilyon Doların Üzerine Taşıdı

TAKİP ET

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, hisse değerindeki yüzde 5'e yakın artışla piyasa değerini ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkardı. Yapay zeka çiplerine olan talep ve beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamları şirketin yılbaşından bu yana hisse fiyatında yüzde 60'tan fazla artış yaşamasına neden oldu.

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, hisse değerindeki yüzde 5'e yakın artışla piyasa değerini ilk kez 2 trilyon doların üzerine taşıdı. Şirketin hisselerindeki yılbaşından bu yana görülen yüzde 60'tan fazla artış, yapay zeka çiplerine olan talebin etkisiyle ve beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamlarıyla desteklendi.

Nvidia'nın hisse değeri, 823,94 dolara çıkarak yüzde 5 civarında bir artış gösterdi. Bu yükselişle birlikte şirketin piyasa değeri, 2 trilyon doların üzerine çıkarak önemli bir milestona ulaştı.

Yapılan açıklamalara göre, şirketin 28 Ocak'ta sona eren 3 aylık dönemde geliri yüzde 265 artarak 22,1 milyar dolara ulaştı, net karı ise yıllık yüzde 769 artışla 12,29 milyar dolara çıktı. Nvidia'nın bu başarısı, piyasa değeri açısından Meta'nın günlük değer kazanç rekorunu da geride bırakarak dikkat çekiyor.

Bu ay içinde Amazon'u ve Alphabet'i geride bırakarak ABD'nin en büyük üçüncü şirketi konumuna yükselen Nvidia, çip endüstrisindeki liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.

ABD Borsa Ekonomi