O davada ilk beraat

TAKİP ET

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ölüm yıldönümlerinde sosyal medya paylaşımıyla anan Birleşik Kamu İş Samsun İl Temsilcisi Onur Gündüz hakkında 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması ile açılan davada, beraat kararı verildi. 

Birleşik Kamu İş Samsun İl Başkanı Onur Gündüz ile Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli hakkında, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıldönümlerinde sosyal medya hesaplarından yaptıkları anma paylaşımı nedeniyle 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla dava açılmıştı. Onur Gündüz ile ilgili davanın ilk duruşması dün görüldü. 

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, MYK Üyeleri, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve şube yöneticileri, Genel Merkez Hukuk Bürosu Avukatı Burak Sabuncu, Samsun bölge avukatı Suzan İstanbullu, Trabzon bölge avukatı Ebru Çavdar Balta, Denizli bölge avukatı Halil Akçil’in de hazır bulunduğu davada, Onur Gündüz hakkında beraat verildi. 

DAVALARDAN KORKMUYORUZ 

ADD Şube Başkanı Işık Özkefeli, ADD üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile duruşma sonrası adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Bu davadan da açılması muhtemel davalardan da korkmuyoruz! Bu yüzden hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemedik. Ülkenin dört bir yanından  destek için gelen, yanımızda olan şube ve temsilciliklerimize ve üyelerimize teşekkür ediyor, Denizin kararlılığıyla, onun genç sesiyle, korkmadan haykırıyoruz: Yaşasın tam bağımsız Türkiye! "dedi. 

Öte yandan, ADD Şube Başkanı Işık Özkefeli'ye de aynı suçlama ile açılan davanın ilk duruşması Perşembe günü görülecek. Beraat kararı, dava içinde emsal teşkil ediyor. Zekeriya FIRAT