Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül: Memurlar arasında ayrımcılık yapmayın!

TAKİP ET

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, 4 iş koluna verilmesi planlanan 3600 ek gösterge konusunda memurlar arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini belirterek, "Memurlar arasında ayrımcılık yapılması Anayasamızın hak, adalet ve eşitlik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır "dedi. 

Çalışan Sendikalar Konfederasyonu'na(Çalışan-Sen) bağlı Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, memurlara verilmesi planlanan 3600 ek gösterge ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Açıklamasında yetkili sendikaya yüklenen Gül, "Yetkili sendika konfederasyonu,  sadece 4 iş kolunun sendikası mı? Neden 3600 ek gösterge 4 meslek grubuna veriliyor? Bunu yetkili sendikanın açıklaması gerekiyor! Memurlar arasında ayrımcılık yapılması, Anayasamızın hak, adalet ve eşitlik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” dedi.

YETKİLİ SENDİKA NEDEN SESSİZ ?

Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, "3600 ek göstergenin sadece belli başlı meslek gruplarına verilmesi hususunda yetkili sendikanın kamu çalışanlarına bir açıklama yapması gerekmektedir. Kamu çalışanları arasında neden böyle bir ayrımcılığa gittiğini nedenleri ile açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde kamu çalışanları kendilerine yapılan bu haksızlığı asla kabul etmeyecek ve yetkili sendikadan zamanı geldiğinde bunun hesabını soracaktır. Buradan kamu çalışanlarına sesleniyoruz; Haklarınız gasp ediliyor ama siz halen daha o sendikada üyeliklerinize devam ediyorsunuz. Burada suç kimde? Unutulmasın ki, haksızlığa sessiz kalmakla, haksızlığı desteklemek arasında bir fark yoktur "ifadelerini kullandı. Feride SEZGİN