Öğrenciler Hayalindeki Meslekle Tanıştı

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı 'Hayalim Hemşirelik' projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Canik ilçesindeki Tuzaklı İlköğretim Okulundan 16 öğrenci Sağlık Bilimleri Fakültesine davet edilerek burada akademisyenler ve öğrencilerle buluştu. 

Farklı etkinlikler içeren projede ilk olarak OMÜ Tiyatro Topluluğunun (OMÜ-TİT) yazdığı çocuk oyunu, İç Hastalıkları Hemşireliği intörn öğrencileri tarafından sahnelendi.  İlköğretim öğrencilerinin ilgiyle izlediği oyunun ardından, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Seval Ağaçdiken Alkan, hemşirelik mesleğini ve hemşirenin görevlerini öğrencilere interaktif biçimde anlattı. İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Yeni ve Arş. Gör. Uzman Hemşire Ahsen Taştan Gürkan yönetiminde kurulan stantlarda ise ilköğretim öğrencilerine oyun ve aktiviteler eşliğinde sağlıklı yaşam biçimi ve hijyen alışkanlıklarına yönelik eğitim verildi. Feride SEZGİN