Öğretmen atamalarında gözler Beştepe'de

TAKİP ET

Bakan Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamalarının gerçekleşeceğini ve atama sayılarının yakın zamanda açıklanacağını duyurdu. Sözleşmeli öğretmenlerin durumu ve atama takvimi gündemde.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Bakan Tekin, 2023 KPSS puanlarına dayanarak öğretmen atamalarının gerçekleştirileceğini belirtti. Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek kadro sayısına göre atama takviminin oluşturulacağını ifade etti. Atamaların, kamu personeli içinde büyük bir kısmını öğretmenlerin oluşturacağını tahmin ettiğini söyleyen Bakan Tekin, atama sayısı ve branş bazlı dağılımın, yakın zamanda gerçekleşecek Kabine Toplantısı'ndan sonra netleşeceğini aktardı.

'Atamalar kesinlikle yapılacak'

Bakan Tekin ayrıca, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş süreçlerine de değinerek, bu konunun da önemli olduğunu vurguladı. Atamaların kesinlikle yapılacağını ve bütçenin Genel Kurul'dan geçmesinin ardından kamuya alınacak personel sayısının bakanlıklar arasında paylaşılacağını, bu sayede kendilerine düşen kontenjanın nasıl değerlendirileceğinin belirleneceğini dile getirdi. Bu açıklamalar, öğretmen adayları arasında büyük bir beklenti yaratırken, atama sürecinin detayları ve takvimi merakla bekleniyor.