Öğretmenler Maaş İyileştirmesi İstiyor 

TAKİP ET

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, "Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarının maaşlarının acilen yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini beyan ediyoruz "dedi. 

Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İlkin, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle yazılı açıklama yaptı. Öğretmenlerin 20 bin liranın üzerinde maaş aldığına dair dile getirilen söylemlerin doğru olmadığını belirten İlkin, ülkemizde yoksulluk sınırının 33 bin lirayı aştığına dikkati çekti. 

'EV ARABA ALMAK 
ARTIK HAYAL'

İlkin, "Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarının maaşlarının acilen yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini beyan ediyoruz. Neden mi? Çünkü ülkemizde son beş yılda sağlık sektörü yüzde 274, dişçilik muayenesi yüzde 349, ayakta tedavi yüzde 322, tıbbi ürünler ve malzemeler yüzde 300 zamlandı. Gıda ürünlerine baktığımızda son beş yılda istatistik olarak en çok tüketilen ürünlerden olan makarna yüzde 591, ekmek ve tahılların fiyatı yüzde 385, taze sebze yüzde 402, şeker yüzde 366, taze süt yüzde 585, dana eti yüzde 480, peynir yüzde 465, tereyağı yüzde 412 zamlandı. 4 kişilik bir aile her öğün 1 simit 1 çay ile beslense en düşük fiyatla aylık 4 bin 320 TL ödemesi gerekiyor. Düşünün sadece çay ve simit hesabı ile harcanan miktar budur. Artık ülkemizde kamu çalışanının ev ve araba hayali kurması bile hayal haline gelmiştir "dedi. 

Nazım AKPINAR