OKA Yönetim Kurulu Nisan Toplantısı Amasya'da Yapıldı

OKA Yönetim Kurulu Nisan Toplantısı Amasya'da Yapıldı

TAKİP ET

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın nisan ayı yönetim kurulu toplantısı Amasya'da yapıldı. Toplantıda 2025 projeleri ve yeşil dönüşüm ele alındı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu’nun nisan ayı toplantısı, Amasya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Amasya Valisi Önder Bakan ev sahipliği yaparken, Samsun Valisi ve aynı zamanda OKA Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tavlı başkanlık etti.

MALİ DESTEK PROGRAMLARI VE FİZİBİLİTE BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda, ajansın mali destek programları ele alındı. 2025 yılı fizibilite desteği kapsamında katma değerli üretim ve turizm temalı projelere yapılan başvurular değerlendirilerek karara bağlandı. Ayrıca, 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi kapsamında bölgede uygulanabilecek projeler görüşüldü.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİM VE YEŞİL DÖNÜŞÜM MASADA

Toplantıda, geçtiğimiz mart ayında yayımlanan 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi Belgesi doğrultusunda, Orta Karadeniz Bölgesi'nde yüksek teknolojili üretim potansiyelinin artırılması hedefiyle proje başlıkları istişare edildi. Sanayide sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılığı esas alan “Yeşil Dönüşüm” konusu da gündemdeydi.

Bu kapsamda, OKA ile Türk Standartları Enstitüsü Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan “Yeşil Organize Sanayi Bölgesi Sertifikasyon Projesi Eğitim ve Danışmanlık Programı” da değerlendirildi.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Toplantıya Çorum Valisi Ali Çalgan, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.