Okçuluk Federasyonu Tüm Organizasyonları İptal Etti

TAKİP ET

İlimizde yıl içerisinde sportif anlamda çok sayıda sportif faaliyetler gerçekleştiren Türkiye Okçuluk Federasyonu, İlkadım Okçuluk Tesislerinde bulunan teknik ekipmanı toplayarak Samsun'da yapmayı planladıkları tüm organizasyonları Antalya'ya aldı. Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu, İl Müdürü Dereci ile bir türlü koordinasyon sağlayamadıklarını söyledi.   

İKİ AYDA DÖRT ORGANİZASYON
Samsun'a en fazla ulusal ve uluslararası şampiyona veren Türkiye Okçuluk Federasyonu, İlkadım Okçuluk Tesislerinde bulunan sporcuların eğitimleri ve şampiyonalarda kullanılan tüm ekipmanını toplayarak Samsun'dan çekildi. 2023 yılı başından bu zamana kadar iki aylık sürede Samsun'da dört organizasyon gerçekleştiren, Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayan ve Samsun okçuluğuna değer katan Türkiye Okçuluk Federasyonu yılsonuna kadar yapılması planlanan tüm şampiyonaları da Antalya'ya aldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile uyumlu bir çalışma gerçekleştiremeyeceklerini anlayarak üzüntü içerisinde bu kararı aldıklarını söyledi. 


‘KİMSENİN TEK ELİNDE DEĞİLDİR’
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile ortak nokta bulunamadığını dile getiren Başkan Topaloğlu, “Sporculara eğitim vermesi için resmi anlamda gerekli olan prosedürleri tamamlayarak Federasyon olarak Samsun’a gönderdiğimiz antrenörlerimiz Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından, devlet memuru olmadıkları gerekçesi ile sporcularla birlikte tesisten çıkartılmıştır. İl Müdürü arkadaşımız, ‘ben burada devletin memurlarından başka kimseyi tutmam’ anlayışı içine girmiş. Bunu da Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatı olduğunu bize sundu. Bizlerde Federasyon olarak Samsun’da bulunan tüm ekipmanlarımızı  böyle bir karar aldık. Sonuç itibarı ile tesis devletindir, hiç kimse de devletin üzerinde değildir. Gerekli şartlar oluşursa, bizlerde Samsun’da yarışmalarımızı yaparız. Tesis devletin, halkın milletin tesisi. Kimsenin tek elinde değildir’ diye konuştu. 

‘KOORDİNASYONU KURAMADIK’
Ocak 2023 yılından bu zamana kadar Samsun’da dört organizasyon gerçekleştirdiklerini dile getiren Topaloğlu, “Yapmayı planladığımız Avrupa şampiyonası deprem felaketi nedeni ile iptal etti. Samsun’da yılbaşından bu yana dört şampiyona gerçekleştirdik. Biz her yıl Samsun’da bir açık hava, şubat ve kasım ayları arası salon şampiyonaları, ayrıca, milli takımımız salon şampiyonaları için kamp programı gerçekleştiriyorduk. Şimdi bu programların tamamı yapılmayacak. Sporcusundan, teknik ekibine yöneticisinden hakemine kadar Samsun çok sayıda kişi ağırlıyor, bununla birlikte ekonomisi gerçek anlamda hareketlendiriyordu. Federasyonlar ve İl Müdürlüğü arasında bir ayrım gözetilmez. Tümü devletin bir kurumudur. Dolayısı ile koordineli çalışması gerekmektedir. Bizim spor anlayışımızla İl müdürü arkadaşımızın spor anlayışı birbirine uymadığı için biz bu koordinasyonu sağlayamadık ve Samsun’da planlanan yarışmaları başka illere kaydırdık” diye konuştu.  

Zekai ANIL

Abdullah Topaloğlu
Başkan Topaloğlu, aldıkları karardan dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, “Samsun İlkadım Okçuluk Salonu, örnek bir tesis. Fakat, geldiğimiz noktada il müdürü arkadaşımızla orta yolu bulamadık. Üzgünüz” dedi. 

Feyzullah Dereci