Ömer Urhal: 'Samsun'u adeta  abluka altına aldık'

TAKİP ET

Samsun'a göreve geldiğinde "kentin asayiş fotoğrafını" çektiğini belirten Emniyet Müdürü Ömer Urhal, "Gün boyu resmi ve sivil polis memurlarımız sahada. Samsun'u adeta abluka altına aldık" dedi

Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'ı ziyaret etti. 'Huzurlu ve güvenli bir kent' için tüm emniyet teşkilatı olarak gece gündüz teyakkuzda olduklarını belirten Ömer Urhal, özellikle son dönemde kaçakcılık ve organize suçlar, narkotik ekiplerince başarılı operasyonlara imza attıklarını kaydetti.

TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA

Gün boyu resmi ve sivil polis memurlarının sahada olduğunu kaydeden Emniyet Müdürü Urhal, "Suçu önleyici uygulamalar ve denetimlerle, GBT sorgulamalarıyla kenti adeta abluka altına aldık. Suça asla izin vermiyoruz. Olaylara çok kısa sürede müdahale ediyoruz" diye konuştu.

'ÇETELERİ ÇÖKERTTİK'

Kentte son dönemde yapılan dev operasyonlarla suç örgütlerinin büyük oranda çökertildiğini belirten Müdür Urhal, "Uyuşturucu, silah kaçakçılığı, dolandırıcılık gibi 'çete' diye tabir ettiğimiz suç örgütlerini uzun süren takip ve incelemelerin sonunda bertaraf etmeyi başardık. Polis teşkilatımızın tüm birimleri büyük özveriyle çalışıyor. Gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin uygulamalarımız ve denetimlerimiz sürüyor. Münferit olaylar yaşanıyor ancak 'çete' türü olayların yaşanmaması için büyük emek veriyoruz ve başarılı oluyoruz. Son dönemde özellikle uyuşturucu çetelerine büyük darbe vurduk. Devamı gelecek" ifadelerini kullandı.

Göreve ilk geldiğinde "Samsun'un asayiş fotoğrafını" çektiğini belirten Müdür Ömer Urhal, "Tüm birimlerimizle sahada etkin mücadele ediyoruz. Yol ve şok uygulamalarının, denetimlerinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar ise emniyet teşkilatının son dönemde yaptığı başarılı operasyonları dikkatle takip ettiklerini söyledi. Cabbar, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve beraberindeki tüm emniyet teşkilatına çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar da hazır bulundu.

Zekeriya FIRAT

Emniyet Müdür Dr. Ömer Urhal