OMÜ, AR-GE çalışmalarını katladı

TAKİP ET

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, "AR-GE çalışmalarımız bir önceki yıla göre yüzde 80 arttı. Bu yıl sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz 'dedi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, bu yıl Samsun'da yapılacak olan TEKNOFEST'in kent için çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Ünal, “TEKNOFEST'in sağlayacağı teknik kazanımlarla bu şehir belki de yüzyıllara sarih olacak birikimler elde edebilir "dedi. 

AR-GE VURGUSU 

Öğretmenlere proje yazma eğitimi verilmesinin önemine dikkati çeken Rektör Prof.Dr. Ünal, "Bunun tek yolu da eğitimden geçiyor. Eğer öğretmenlerimize proje yazma eğitimi verirsek bu, hem öğrenciye hem de bölge gelişimine yansıyacak. Avrupa Birliği projeleri gibi dış kaynaklı ya da doğrudan yatırımcıyı, eğitimi, öğrenciyi ilgilendiren projelere de doğrudan destek verebiliriz. Proje yazımının yanında projeye nasıl kaynak bulunabileceği gibi hususlarda da öğretmenlerimize ve öğrencilerimize rehberlik edeceğiz. Çünkü OMÜ’de projeyle ilgili güzel bir yapılanma oluşturduk. Bunun sonucunda da AR-GE çalışmalarımız bir önceki yıla göre yüzde 80 arttı. 2022 yılında bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

BÖLGENİN İHTİYACI KARŞILANACAK 

2022 yılında OMÜ’nün tüm laboratuvar alt yapısını; Kastamonu, Trabzon ve Tokat illerini kapsayan bölgede faaliyet gösteren sanayicinin, yatırımcının ve AR-GE çalışanının ihtiyacını karşılayacak potansiyele ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizen Rektör Ünal, “Vatandaşlarımızın kültürel olarak beslenmesi ve ekonomik kazanım elde etmesi için de Üniversitenin alt yapısını kullanıma açacağız. Başka bir kurumda yapılan projenin paydaş bulabilmesi gibi konularda da üniversite olarak açık destek sağlayacağız. Bu güç birliğini sağlayabilirsek hem devletimiz hem milletimiz kazanacak. Bu noktada sizden gelecek teklifler bizim için önemli. Şehrimizin her bölgesinin, projeye dönüştürülebilecek çok güzel fırsatları var. Bu fırsatları değerlendirilmesi için hazırlanacak projelere, paydaş olarak katılabiliriz ya da destek vererek katkı sunabiliriz. Biz de bölgenin ekonomisine, kültürüne, alt yapısına katkı sunacak her türlü desteği vermeye üniversite olarak hazırız” ifadelerini kullandı. Nazım AKPINAR