OMÜ Bafra yerleşkesi'nde bin 100 fidan toprakla buluştu

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Yerleşkesi'nde, "Dünya Ormancılık Haftası" dolayısıyla düzenlenen 'Fidan Dikme Töreni', OMÜ ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Törende, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve protokol üyeleri tarafından bin 100 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, fidan dikimi öncesinde yaptığı konuşmada doğanın korunması ve ağaçlandırmanın gelecek nesillere miras olarak aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Ünal, Bafra Yerleşkesi'nde 300 dönüme tekabül eden bir alanda, 50 dönüm orman bölgesi oluşturulmasının planlandığını belirtti. Bu yıl içinde 10 dönümlük bir alanda dikim yapıldığını ancak önümüzdeki yıllarda 50 dönümlük alanın tamamının ağaçlandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Ağaç dikmenin ve doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Ünal, ağaç sevgisinin popüler bir davranış olmanın ötesinde bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ünal, doğanın güzelliklerine değer verilmediği takdirde insanların bu güzellikleri fark edemeyeceğini ve doğanın sıradanlaşabileceğini dile getirdi.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, OMÜ Tarımsal Araştırma ve Uygulama Müdürü Doç. Dr. Hasan Akay, Bafra Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Seyfullah Gül, Bafra Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, idari personel ve öğrenciler etkinliğe katıldı.

omü doğa çevre fidan ağaç yavuz ünal bafra