OMÜ'de 2 lisans ile 4 ön lisans programı açılacak

TAKİP ET

YÖK tarafından başlatılan çalışma ile Samsun OMÜ'ye 2 lisans ile 4 ön lisans programları açılacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni program ve bölümler ile bunların hangi üniversitelerde olacağını açıkladı. İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen programa Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ni(OMÜ) temsilen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal katıldı.

Toplantıda, OMÜ'de Yazılım Geliştirme, Bilgi Güvenliği Teknolojisi lisans ve Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama, İnsansız Araç Teknikerliği ön lisans programlarının açılması yönündeki karar Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından açıklandı. 

AÇILAN PROGRAMLAR 

Özvar, Özvar daha sonra hangi üniversitede hangi programların açılacağını açıkladı. Buna göre: “Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi" kurulacak üniversiteler: Ege Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi.

“Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" kurulacak üniversiteler: Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Ayrıca, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ndeki “Karasu Meslek Yüksekokulu'nun adı “Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" olarak değiştirilecek.

Toplamda yukarıda belirtilen üniversitelerde 21 yeni lisans programı, 50 ön lisans programı açılacak. 

samsun samsun haber Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)