OMÜ'de Açık hava kısa film festivali

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Sinema ve Düşünce Topluluğu'nun (Sine-Düş) organize ettiği ve çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği Akbank 18.Kısa Film Festivali, kampüs alanında bulunan futbol sahasında açık havada düzenlendi.

68 ülkeden katılım sağlanan festivalde, 2 bin 81 film arasından yönetmenliğini Ayçe Kartal’ın üstlendiği 'Kıyamette İyi Görünmeliyim' filmi ulusalda 'En İyi Kısa Film' seçilirken, uluslararası kategoride 'En İyi Kısa Film' ödülünü yönetmenliğini AdrianMoyseDullin’in yaptığı 'The Right Words' filmi kazandı.

Ulusal ve uluslararası kategorilerde mansiyon alan Can Merdan Doğan’ın 'Stiletto', Merve Bozcu’nun 'Plastik Rüya', OlhaZhurba’nın 'Dad’s Sneakers' ve Hugo Covarrubias’ın 'Bestia' isimli kısa filmleri de gösterime sunuldu.

Bu yıl ilk kez 20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini festival bünyesinde toplayarak bu alanda ki üretimlerini teşvik etmek için başlatılan Genç Bakışlar Yarışması'nda 'En İyi Kısa Film' ödülünün sahibi BaturayTunçat’ın 'Gün Işığı' filmi ve mansiyon alan Yunus Emre Akkuş’un 'Sessizlik' filmi ile İlayda İşeri’nin 'Çeşme' isimli belgeseli de gösterimde yerini aldı.

Duygu EKER KAYA