OMÜ'de Bahar Bayramı: 1200 Fidan Toprakla Buluştu

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda gerçekleşen Bahar Bayramı Ağaç Dikme Töreni'yle 20 bin metrekarelik alanda 1200 fidanı doğayla buluşturdu. Rektör Ünal, doğanın korunmasına vurgu yaparken, iş insanı İbrahim Erdemoğlu'na teşekkür etti.

OMÜ'de, Bahar Bayramı Ağaç Dikme Töreni gerçekleştirildi. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Hocalı Anıtı ile İncesu Deresi arasında yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda 1200 fidan toprakla buluşturuldu.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, törende yaptığı konuşmada, doğanın korunmasının önemine vurgu yaparak, "Doğaya artık özen gösterme, doğayı geri diriltme, doğadan sadece insanların değil, doğadan bütün varlıkların adilce yararlanabilmesi ve güven içerisinde yaşayabilmesi için alanların yeniden düzenlenmesi gerekiyor." dedi.

Ünal, OMÜ'nün 8 bin 800 dönüm alanını ağaçlandırma politikasıyla yaşayan bir kampüse dönüştürdüklerini ve Türkiye'de tek olan Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü'nü kurarak bu çalışmaları desteklediklerini belirtti. Ayrıca, dikilen ağaçların çeşitliliğine ve yerel türlere uygun olduğunu vurguladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş ise fidanları bağışlayan iş insanı İbrahim Erdemoğlu'na teşekkür etti ve Erdemoğlu'nun ülkeye olan sevgisi ve yatırımlarıyla takdir edilen bir iş insanı olduğunu dile getirdi.

Programa, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, iş insanı İbrahim Erdemoğlu, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler de katıldı.

Bahar Bayramı Ağaç Dikme Töreni Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir giresun haber giresun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü Bahar Bayramı Samsun Milletvekili Mehmet Muş İbrahim Erdemo