OMÜ'de Genç Su Buluşmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM) ile Çevre Topluluğu ve Çevre Mühendisliği Bölümü iş birliğinde "Genç Su Buluşmaları Çalıştayı" düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen çalıştayda, su kaynaklarının hayati önemi vurgulanarak, bu kaynakların verimliliği ve sürdürülebilir yönetimine odaklanıldı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitenin su kaynaklarının verimli kullanımı üzerine akademisyenlerin proje ve çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Tehlikenin ne kadar yakın olduğunun ve yıkıcı olabileceğinin herkes farkında. Biz bir eşikteyiz ve bunun geri dönüşü yok." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, suyun yaşam kaynağı olduğuna dikkat çekerek, su kaynaklarının korunması gerektiğini vurguladı.

ÇEVSAM Müdürü Nurdan Gamze Turan ise Türkiye'nin ve dünyanın su fakiri olma riski hakkında uyarılarda bulundu.

Çalıştayda, su yönetiminde dijital uygulamalar ve değişen iklim koşullarına uyum sürecinde su verimliliği yaklaşımları konularında sunumlar yapıldı.

Programa, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) OMÜde Genç Su Buluşmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM) Çevre Topluluğu ve Çevre Mühendisliği Bölümü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal Tar