OMÜ'de grevde uzlaşma sağlandı

TAKİP ET

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi'nin OMÜ'de aldığı grev kararı sonrası, üniversite ile yapılan son görüşmelerde uzlaşma sağlandığı öğrenildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ile Türk İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamış, yüzde 5'lik zammı kabul etmeyen sendika grev kararı almıştı. 

28 Kasım'da(bugün) greve çıkacak olan Tez-Koop-İş Sendikası ile OMÜ arasında yapılan son görüşmelerde uzlaşma sağlandığı öğrenildi. Sendika üyesi çalışanlar, üniversite yönetiminin TİS taleplerini yeniden görüşerek kabul etmesi üzerine grev sürecini dondurdu.

UZLAŞMA SAĞLANDI 

Tez-Koop-İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Sayın, ""Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 30.06.2022 tarihinde sona eren Toplu İş Sözleşmesinde TUHİS'de yapılan görüşmelerde taleplerimizin 40 saat çalışma dahil yüzde yüzüne yakınında uzlaşmaya varılmıştır. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan emekten, özgürlükten, insan hak ve hürriyetinden yana yüzü dönük yoldaşlarıma Tezkoop-iş Sendikası Samsun Şube ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Zekeriya FIRAT