OMÜ'de 'Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk' Konulu Konferans Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği 'Kadınlar Gününde Noktaları Birleştirmek: Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk' konulu konferansla sosyal hizmet ve hukuk disiplinlerinin birlikteliğine dikkat çekti. Konferansta, kadın hakları, hukukun rolü ve sosyal hizmetin önemi vurgulandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anmak ve farkındalık yaratmak amacıyla "Kadınlar Gününde Noktaları Birleştirmek: Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk" adlı bir konferans düzenledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Senem Gürkan, "Noktaları birleştirmek" metaforunu kullanarak, kadınlar günü vesilesiyle sosyal hizmet ve hukuk disiplinlerinin birlikteliğine vurgu yaptı. Gürkan, "Eşitlik, adalet, sosyal hak derken hukuk ve sosyal hizmet ortaya çıkıyor. Hukuk, sosyal hizmetin merkezinde yer almaktadır. Odağına insan haklarını alan sosyal hizmet, hukuktan etkilenmekte ve aynı zamanda hukuka yön vermektedir." dedi ve katılımcı tüm kadınların gününü kutladı.

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hamit Gümüş, hizmetlerine yönelik bilgi vererek koruyucu önleyici hizmet modellerinin önemini vurguladı ve kadınlar gününü kutladı.

Ardından Avukat Sevgi Çetin, "Sosyal Hizmet, Kadın ve Hukuk" temasıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Çetin, insan hakları hukuku ve sosyal hizmetin birbirini tamamlayıcı olduğunu belirterek, daha iyi yasal düzenlemeler ve uygulamalar için savunuculuk yapmanın önemine değindi ve katılımcı tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.

Konferansın sonunda Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Gülsüm Çamur, Avukat Sevgi Çetin'e katkılarından dolayı çiçek ve teşekkür belgesi takdim ederek etkinliği sonlandırdı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi sosyal hizmet kadın ve hukuk konferans 8 mart dünya kadınlar günü kadınlar gününde noktaları birleştirmek samsunhaber haber gündem