OMÜ'den Özbekistan Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü ile iş birliği

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak ve kurumsal kültüründeki uluslararası bakış açısını geliştirmek amacıyla Özbekistan'daki Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü ile karşılıklı değişim programlarını içeren bir iş birliği protokolü imzaladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Özbekistan'daki Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü'nün düzenlediği "Türki Halklarının Millî Zihniyetini Güçlendirmenin Günümüz Meseleleri" konferansına konuşmacı olarak davet edildi. Konferansa OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, törende yaptığı konuşmada, eğitimde pedagojiyi ve milli kültürü birleştiren bu anlayışın önemine değindi ve OMÜ olarak Türk dünyasının geleceğine yönelik bu çalışmayı destekleyeceklerini belirtti.

Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörü Doç. Dr. Medraximova Feruza Ruzimbayevna ise enstitülerinin Özbekistan'da eğitimde birçok alana hitap eden bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. OMÜ'nün birikim ve tecrübelerini önemsediklerini ve karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişimini arzuladıklarını ifade etti.

Protokol töreni, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Törene ayrıca Pedagoji Enstitüsü'nden Bilimsel Etkinlikler ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Diyorjon Abdullaev, Pedagoji Fakültesi Dekanı Dr. Elyor Nabiyev ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Jaloladdin Sadullaev de katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü iş birliği OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörü Doç. Dr. Medraximova Feruza Ruzimbayevna Türki Halklarının Millî Zihniyetini Güçlendirmenin Günümüz Meseleleri