OMÜ, 'İnsanlığa Beyaz Çağrı' Fotoğraf Sergisi ile Filistin İnsanlık Dramına Dikkat Çekti

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen 'İnsanlığa Beyaz Çağrı' adlı fotoğraf sergisi, 7 Ekim'den bu yana devam eden Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Yaşam Merkezi önünde düzenlenen sergi, binlerce sivil ve sağlık çalışanının hayatını kaybettiği işgale karşı toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), öğrenci toplulukları, akademisyenleri ve idare kademeleriyle birlikte toplumsal olaylara duyarlılığını ve tepkisini ortaya koyarak Türkiye ve dünyadaki birçok konuda etkili bir ses olmayı sürdürüyor. Bu çerçevede OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, 7 Ekim'den bu yana devam eden Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla "İnsanlığa Beyaz Çağrı" adlı fotoğraf sergisi düzenledi.

Sergi, işgalin sonucunda hayatını kaybeden binlerce sivil ve sağlık çalışanının anısına toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Yaşam Merkezi önünde gerçekleşen etkinliğe OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi'nin de katılım göstermesi, öğrencilerin bu önemli konuda gösterdikleri duyarlılığı vurguluyor. Sergi, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görerek Filistin'deki zor durumda olan insanlara destek amacını taşıyor.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi fotoğraf sergisi insanlığa beyaz çağrı filistin insanlık dramına dikkat gazze omü haber gündem samsunhaber