OMÜ Ladik Yerleşkesinde Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Dünya Ormancılık Haftası" kapsamındaki fidan dikme töreni, ilçeye yeşil bir gelecek hazırlama hedefiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Yerleşkesi'nde "Dünya Ormancılık Haftası" dolayısıyla düzenlenen fidan dikme töreni, yeşil bir gelecek için umut verici bir adım oldu. Ladik Meslek Yüksekokulu'na (MYO) ev sahipliği yapan yerleşkede, OMÜ ve Amasya Orman İşletme Müdürlüğü'nün iş birliğiyle bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı. Rektör Ünal, "Her kampüste belli oranda orman alanı bulunmasını istiyoruz" diyerek, kampüslerdeki yeşil alanların sadece ağaçlarla değil, yaşanabilir ormanlar haline gelmesi gerektiğini vurguladı.

Fidan dikme etkinliğinin sadece ağaç dikmekle kalmayıp, ağaçların profesyonelce bakımını yapmayı ve yaşatmayı amaçladığını belirten Rektör Ünal, öğrencilerin doğaya olan saygısını artırarak çevreye daha duyarlı bireyler olmalarını hedeflediklerini ifade etti.

OMÜ Ladik Yerleşkesi'nde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi, ilçeye yeşil bir gelecek umuduyla.

 

Dünya Ormancılık Haftası Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Yerleşkesi OMÜ Ladik Yerleşkesinde Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu fidan ağaç fidan dikildi OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal çevre doğa samsun haber gündem haber