OMÜ'nün Kültür Elçileri 

TAKİP ET

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, yabancı öğrencilerle buluştu. Rektör Ünal, "OMÜ'den alabileceğiniz en üstün düzeyde eğitimi aldıktan sonra ülkenize dönmeniz gerekiyor. Çünkü ülkenizin ve ailenizin sizlere ve eğitim alanlarındaki edindiğiniz bilgilerinize ihtiyacı olacak "dedi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) koordinasyonunda yürütülen ‘Türkiye Bursları’nı kazanan uluslararası öğrencilerle kahvaltı programında bir araya geldi. 

'ÜLKENİZİN SİZE 
İHTİYACI VAR'

OMÜ Konuk Evinde gerçekleşen programada konuşan Rektör Prof.Dr. Yavuz Ünal, yabancı öğrencilerin Türkiye’de bulunma amaçlarını unutmamaları gerektiğini belirterek, "OMÜ’den alabileceğiniz en üstün düzeyde eğitimi aldıktan sonra ülkenize dönmeniz gerekiyor. Çünkü ülkenizin ve ailenizin sizlere ve eğitim alanlarındaki edindiğiniz bilgilerinize ihtiyacı olacak. Eğer kendimizi göstermek istiyorsak bu fedakârlığı yapmak zorundayız. Ülkenin gelişimi ve geleceği açısından tarım, teknoloji, sağlık ve sosyal gibi alanlarda duyulan ihtiyacı karşılamak için buradasınız. Sizlerin yapması gereken burada bulunduğunuz sürece burayı hayatınızın kampı gibi değerlendirmeniz gerekir. Burada çok yönlü olarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Sadece bölümünüz için değil insanlık açısından da kendinizi geliştirmelisiniz.” ifadelerini kullandı.