OMÜ'nün Kurumsal Akreditasyon Süresi 2 Yıl Daha Uzatıldı

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kurumsal akreditasyon süresi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2 yıl daha uzatıldı. YÖKAK, 16 Nisan 2024 tarihli kurul toplantısında aldığı kararla OMÜ'nün akreditasyonunun 31 Temmuz 2023'te sona erecek olan süresini 31 Temmuz 2025'e kadar uzattı.

Kurumsal Akreditasyon Programı, üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayarak Türkiye'deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve uluslararası görünürlüklerinin artırılmasını hedefliyor.

OMÜ, 2020 yılında YÖKAK tarafından değerlendirmeye alınan 11 üniversiteden biri olmuş ve 2 yıllık 'Koşullu Akreditasyon Belgesi' almıştı. Bu belge, OMÜ'nün kalite standartlarına ulaşmak için gerekli adımları atmaya devam ettiğini gösteriyordu. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından 25 Ekim 2021'de 'Kurumsal Akreditasyon Belgesi', OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a takdim edilmişti.

OMÜ, ara değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak 31 Temmuz 2025 tarihine kadar olan akreditasyon süresini kazandı. 2023 yılında gerçekleştirilen ara değerlendirme programı kapsamında YÖKAK değerlendirme takımı tarafından saha ziyaretleri gerçekleştirilmiş ve OMÜ'nün kalite güvencesi çalışmalarının başarılı olduğu belirlenmişti.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni teslim aldı. Ünal, üniversitenin kalite standartlarını yükseltmek için yapılan çalışmalara önderlik etmeye devam edeceklerini belirtti.