OMÜ'nün Kurumsal Akreditasyon Süresi 2 Yıl Uzatıldı

TAKİP ET

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kurumsal akreditasyon süresini 2 yıl daha uzatma kararı aldı. OMÜ, kalite güvencesi ve ulusal düzeydeki katkılarıyla dikkat çekiyor.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Türkiye'deki yükseköğretim alanında uygulanan 'Kurumsal Akreditasyon Programı' kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kurumsal akreditasyon süresini 2 yıl daha uzatma kararı aldı.

YÖKAK, OMÜ'nün akreditasyonunu 31 Temmuz 2023 tarihinde başlayarak 31 Temmuz 2025 tarihine kadar geçerli olacak şekilde uzattı.

Bu programla, üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesi sağlanarak Türkiye'deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin arttırılması hedefleniyor.

OMÜ, 2020 yılında YÖKAK tarafından değerlendirmeye alınan 11 üniversiteden biri olmuş ve 2 yıllık 'Koşullu Akreditasyon Belgesi' almıştı. Üniversite, bu süreçte 'Araştırma Üniversitesi' olma hedefi doğrultusunda kalite güvencesi çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Yapılan incelemeler sonucunda OMÜ'nün sahip olduğu akreditasyon 31 Temmuz 2025 tarihine kadar 2 yıl süreyle uzatıldı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a, 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen '2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 'Kurumsal Akreditasyon Belgesi' takdim edildi.