OMÜ'nün sağlık ordusu seferber oldu

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) deprem bölgesine giden sağlık personeli, yaşadıklarını anlattı.

Depremin ardından gönüllü olarak Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun,  depremin ikinci günü afet bölgesine 40 kişilik ekiple ulaştıklarını söyledi.
Elbistan Devlet Hastanesinde göreve başladıklarını belirten Coşkun, "Göçük altından çıkan insanlarda uzuv kayıpları, organlarda yaralanma en sık gördüğümüz vakalardı. Amputasyon yapmak zorunda kaldığımız birçok hastamız oldu." dedi.

İÇİMİZDE HEP UMUT VARDI 

Depremin ardından 14 kişilik ekiple Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine giden OMÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Esra Turunç da depremi duydukları an gönüllü ekibi oluşturup yola çıkmak istediklerini ancak sıralarını beklediklerini anlattı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki ameliyathaneyi yönetmek üzere 12 Şubat'ta yola çıktıklarını dile getiren Turunç, "Bir güç vardı bize gerçekten yardım eden, içimizdeki umut vardı. Gözümüz hep televizyondaydı, enkazları takip ettik. Bir hasta daha, bir hasta daha çıksın diye." ifadesini kullandı.


ÖZKAN TEŞEKKÜR ETTİ 

OMÜ Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan ise afet bölgesine giden tüm ekip arkadaşlarının çok iyi işler ortaya koyduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Onları buradan gönderirken çok iyi şeyler yapacaklarını, bilgi ve deneyimlerini en iyi şekilde uygulayacaklarını biliyorduk. Biz de hem duygulandık hem gururlandık, onları dinledik, beraber ağladık. Onlarla birlikte anlatılanları bazen üzüntüyle bazen de acı tebessümlerle takip ettik. Her bir arkadaşıma şahsım ve üniversitem adına, şehrim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah'tan böyle bir afeti bir daha ülkemize yaşatmamasını temenni ediyorum." AA