OMÜ, Öğrenme Dezavantajı Olan Özel Yetenekli Bireylerin Fark Edilmesine Katkı Sunacak

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Türkiye, Polonya, Bulgaristan, İtalya ve Çekya'nın ortak olduğu Erasmus+ Programı kapsamındaki 'İki Kere Özel Öğrenciler: Öğrenme Dezavantajı Olan Özel Yeteneklileri Fark Edelim!' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Proje, öğrenme dezavantajı olan özel yetenekli bireyleri fark etmeyi amaçlayan bir eğitim programını hayata geçirerek sosyal-duygusal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Bulgaristan, İtalya ve Çekya'nın da ortak olduğu Erasmus+ Programı kapsamındaki "İki Kere Özel Öğrenciler: Öğrenme Dezavantajı Olan Özel Yeteneklileri Fark Edelim!" projesinin açılışını gerçekleştirdi. Proje, öğrenme dezavantajı yaşayan özel yetenekli bireyleri fark etmeyi amaçlayan bir eğitim programını hayata geçirerek sosyal-duygusal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlkadım İlçe Millî Eğitim Müdürü Özer Ersoy, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, projenin önemine vurgu yaparak, proje süresince özel yetenekli bireylerin eğitimine yönelik önemli adımlar atılacağını belirtti. Doç. Dr. Şener Şentürk, projenin başlangıç hikayesini paylaşırken, proje ekibinin çocukların sosyal gelişimine odaklandığını ve bu alandaki çalışmalarını anlattı. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar ise farkındalık, duyarlılık ve bilinçli olmanın önemine vurgu yaparak, projenin Türkiye'deki özel eğitim hizmetlerini iyileştirme amacını taşıdığını ifade etti.

Proje kapsamında, "İki Kere Özel Farkındalık Eğitimi Programı" geliştirilmesi, sosyo-duygusal eğitim programının hazırlanması, dijital içeriklerin dönüştürülmesi ve bir e-öğrenme platformunun kurulması planlanıyor. Panelde ise Türkiye'de özel yetenek ve iki kere özel bireylerin eğitimi konularında uzman isimler sunumlar gerçekleştirdi.

Program, belge ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi türkiye polonya bulgaristan italya çekya cumhuriyeti erasmus programı özel yetenekleri fark edelim projesi samsun samsun haber eğitim sosyal proje gündem haber