OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal; 'Biz Birlikte Güçlüyüz'

TAKİP ET

OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal, depremin yaralarını saran çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Yavuz, "Biz birlikte güzeliz, güçlüyüz' dedi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen ve ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası bölgeye gönderilen personellere, yaraların sarılmasında gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından deprem bölgesinde görev yapan personele Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.  

'YARALARI 
BİRLİKTE SARACAĞIZ'

 
OMÜ Konuk Evinde düzenlenen kahvaltı programında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, "6 Şubat Pazartesi günü acı bir sabaha uyandık. Yaşanan depremde birçok vatandaşımızı kaybettik, gözlerimiz hayatımız boyunca unutamayacağımız trajedilere tanıklık etti. Birbirimize sarılarak, Allah’ın izniyle bu süreçten hep beraber çıkacağız. Deprem felaketinde hayatını kaybeden depremzedelerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum "dedi. 

SEFERBER OLDULAR 

OMÜ ailesinde olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Sağlık, arama kurtarma, yardım ve dayanışma ile tekrardan birlik beraberliği inşa ettik.

Bunu yaparken hiç bir arkadaşım neden ve niye demedi. Elimizdeki bütün imkanlar ile gücümüzü ortaya koyduk. OMÜ'de okuyup deprem bölgesinde bulunan 2 bin 500 öğrenci arkadaşımız için gönüllü arkadaşımız burada onlarla ilgilenmek, destek olmak için hazır bekliyor. Ülkemiz bulunduğu konum nedeniyle deprem riskini maalesef ki bulundurmaktadır. 2020'de temelleri atılan arama kurtarma ekibimiz içinde tüm öğrencilerimizin orada yerini almasını ve bu konuda farkındalığın oluşmasını desteklemekteyiz. Arzumuz OMÜ olarak yaşanan felaketlerde can simidi olmaktır.

Yaşadığımız bu felakette yaraların sarılması konusunda emeği geçen, olay yerine giden ve kalbiyle orada olan desteğini esirgemeyen bütün arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Biz birlikte güzeliz, güçlüyüz "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT 

Rektör Yavuz Ünal