OMÜ Vakfı Koleji'nde Anlamlı Kutlama 

TAKİP ET

OMÜ Vakfı Koleji, Öğretmenler Günü'ne özel olarak düzenlenen anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Vakfı Koleji bünyesinde sınıf öğretmeni olarak görev yapan eğitim gönüllülerinden İbrahim Aslan Karagülle’nin 41. görev yılı münasebetiyle 4-A sınıfında bir tebrik programı düzenlendi. 

Programa Karagülle’nin yanı sıra 4 A sınıfı öğrencileri ve velileri katıldı. Öğrenci velilerinin, Öğretmenler Günü’ne özel olarak gerçekleştirdikleri tebrik programında, sınıf öğrencileri, öğretmenleri Karagülle’ye tebrik plaketi takdiminde bulundular. 

BİRLİKTE PASTA KESTİLER 

4-A sınıfı öğrencilerinden Ahmet Yetim, Karagülle’ye Beşiktaş futbol takımını sembolize eden kartal figürlü siyah ve beyaz renklerden oluşan heykel hediye etti. Plaket merasimi ve hediyeleşme sonrasında öğrenci velileri, programa özel hazırlattıkları kutlama pastasını birlikte kestiler. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER 

Sonrasında eğitimci Karagülle, öğrenci velilerine bu anlamlı programı hazırlamalarından dolayı teşekkür etti. Programın sonunda sınıf öğrencileri ve veliler, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.

EĞİTİME ADANAN BİR HAYAT 

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Karagülle, "1984 yılından bu yana öğretmenlik mesleğimi ifa etmekteyim. Bunun 28 yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında, geriye kalan 13 yılını da OMÜ Vakfı Koleji'nde sürdürmüş oldum. Kısmet olursa bu sene mesleğimin son yılı olacak. Öncelikle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günlerini gönülden kutluyorum. Öğretmenlerimiz bizim baş tacımızdır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; 'Yeni nesil, öğretmenlerin eseridir.' Onlara minnet borçluyuz. Öğretmenler olmazsa insanlar cehaletin karanlığına mahkum olurlar. O nedenle öğretmenlerimizi her zaman hatırlamalı, onlara gereken saygı ve hürmeti göstermeliyiz. Benim yegâne isteğim ve temennim budur. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce sevgi ve fedakarlık mesleğidir. Çocukları sevmeyen bir insan öğretmen olamaz. Ömrünü bu mesleğe adamayan da bu meslekte başarılı olamaz. Ben de kendimi bir ömür boyu bu mesleğe adayarak, büyük bir özveriyle eğitim hayatımı sürdürerek bu günlere geldim. Meslek hayatım boyunca hiçbir zaman maddi bir çıkar gözetmedim.  Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu ülkeyi, cennet vatanımızı çocuklarımıza miras olarak bırakıp gideceğiz. İleride söz sahibi onlar olacaklar. O nedenle çocuklarımıza her şeyin en güzelini, doğruluğu, dürüstlüğü, vatan sevgisini, Türkiye sevdasını en iyi şekilde vermemiz gerekiyor. Bu güzel temennilerle bir kere daha öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bu güzel programı tertip eden velilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  Feride SEZGİN