OMÜ Zirveyi Zorluyor

TAKİP ET

Samsun OMÜ, TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen '2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' 2022/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçlarına göre Türkiye'de en çok destek alan 5. üniversite oldu.

Gelişimin öncülüğünü yaparak öğrencilerinin geleceğini kurgulamada girişimci ve yenilikçi ekosistemiyle yol alan OMÜ; TÜBİTAK BİDEB (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) bünyesindeki söz konusu destek programında Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi arasında yer alırken ‘Araştırma Üniversitesi’ idealine bir adım daha yaklaştı.

OMÜ Rektörü  Prof. Dr. Yavuz Ünal da ortaya çıkan bu başarı tablosunda emeği olan akademisyen ve öğrencilerin her birine minnettar olduklarını dile getirdi.

DİKKAT ÇEKİCİ TABLO 

Örgün eğitim alan lisans öğrencilerinin yanı sıra, ön lisans öğrencilerinin de başvuru yapabildiği TÜBİTAK BİDEB “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”nda Türkiye’de ilk 5’e giren OMÜ’de Eğitim Fakültesi 25 projeyle en üretken fakülte konumunda bulunuyor. Sağlık Bilimleri Fakültesinin 18 projeyle ikinci, Fen Fakültesinin ise 17 projeyle üçüncü sırada olduğu program kapsamında destek alan diğer fakülte ve meslek yüksekokulları ise şöyle sıralandı: Mühendislik Fakültesi 16 proje, Ziraat Fakültesi 16 proje, Veteriner Fakültesi 5 proje, Güzel Sanatlar Fakültesi 4 proje, İlahiyat Fakültesi 3 proje, Tıp Fakültesi 3 proje, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2 proje, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, 1 proje, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi 1 proje, 
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1 proje, Samsun Meslek Yüksekokulu 1 proje, 
Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu 1 proje

Nazım AKPINAR