Ondokuz Mayıs Üniversitesi 49 yaşında

TAKİP ET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversitenin 49. kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklamada, OMÜ'nün girişimci ve yenilikçi yaklaşımlarla uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirtti. Ünal, OMÜ'nün eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarındaki yenilikler ve uluslararası başarıları hakkında bilgi verdi.

OMÜ'nün Yenilikçi Eğitim Yaklaşımı

Üniversitenin eğitimde dil yeterliliğine ve yetkinlik ölçümlemesine önem verdiğini ifade eden Ünal, tüm programlarda İngilizce, Arapça, Fransızca ve Almanca dillerinden birinde B1 düzeyinde dil yeterliliği ve bitirme projeleriyle yetkinlik ölçümlenmesinin uygulandığını vurguladı.

OMÜ'nün Uluslararası ve Yerel Başarıları

OMÜ, kurumsal akreditasyon belgesi ve 'Yüksek Öğretimde İnovasyon ve Başarı' ödülüne layık görülmesinin yanı sıra, çeşitli sıralamalarda önemli başarılar elde etti. Ayrıca, AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla dikkat çeken OMÜ, elektrikli araç ustası yetiştirme programları gibi sektöre yönelik eğitimler düzenleyerek bölgesel kalkınmaya katkıda bulunuyor.

OMÜ'nün Dijital Dönüşüm Hamlesi

2023'ü dijital dönüşüm yılı olarak belirleyen OMÜ, hizmetlerini dijital ortama taşıyarak, Jop Social adlı yerli bir mobil uygulama geliştirdi. Bu uygulama ile üniversite, uzmanlıklara erişimi kolaylaştırıp, staj ve iş bulma olanaklarını genişletiyor.

Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ'nün uluslararası bir üniversite olma hedefine doğru, bilim, teknoloji ve yenilikçilik odaklı bir yaklaşımla ilerlediğini ve toplumun her katmanına hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi OMÜ Prof. Dr. Yavuz Ünal samsun Samsun Haber