Önümüze Geleni Eziyoruz 1-5

TAKİP ET

Deplasmanda Boluspor ile karşılaşan Yılport Samsunspor, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçta rakibini 5-1 mağlup etti. Kırmızı-Beyazlıları farka taşıyan goller ise Tanque (3), Tomane ve Soner Aydoğdu'dan geldi

BOLU 8’DE ÖNE GEÇTİ
Yılport Samsunspor, Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasında deplasmanda Boluspor’un konuğu oldu. Mücadeleye etkili başlayan ev sahibi Boluspor, 8. dakikada Hakan Bilgiç’in sağ kanattan yaptığı ortada Gökhan Alsan kafayla attığı golle 1-0 öne geçti. 18. Dakikada kazanılan kornerde Zeki Yavru’nun ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Douglas Tanque’nin kafa vuruşunu kaleci güçlükle kontrol edebildi. Sağ kanattan 42. dakikada gelişen atakta gelişen atakta ceza sahasına giren Fofana’nın dar açıdan vuruşunda kaleci gole izin vermedi. 43. dakikada rakip ceza sahasında yaşanan karambolde Yusuf Emre’nin arka tarafa aşırdığı topa Tanque kafayı vurdu. Kaleci Çağlar son anda topu kornere çelerek mutlak bir golü önledi. 

TANQUE FIRTINASI
45+10. dakikada Alim’in savunma arkasına gönderdiği topu Soner Gönül Tanque’ye aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda top ağlara gitti ancak hakem ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti ve ilk yarıyı Boluspor 1-0 önde tamamladı. Samsunspor ikinci devreye hızlı başladı. 48’de Fofana, harika bir pasla Tanque’yi topla buluşturdu. Bu futbolcunun plase vuruşunda top ağlara gitti (1-1). Dakikalar 51’i gösterdiğinde Yusuf Emre’nin şutunda Hakan Bilgiç ceza sahasında topa elle müdahale edince hakem penaltını noktasını gösterdi. Hakan Bilgiç, bu pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. Penaltıyı kullanan Tanque, takımını 2-1 öne geçirdi. 

TOMANE SİFTAH YAPTI
Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından Kırmızı-Beyazlıların baskısı iyice arttı. 61. dakikada Soner Aydoğdu’nun kullandığı kornerde topa iyi yükselen Tanque, kafayla hem kendisinin, hem de takımının üçüncü golünü kaydetti (1-3.) 72’de Tanque’nin yerine oyun dahil olan Tomane, 74’de kaleciden dönen topu ağlara gönderdi ve bu sezonki ilk golüne kaydetti (1-4). 84’te sağdan gelişen atakta Ali Ülgen’in ortası kaleciden sekti. Soner Aydoğdu, dönen topu ağlara gönderdi (1-5). Mücadelenin geri kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Yılport Samsunspor, sahadan 5-1 galip ayrılarak yenilmezlik serisini 19 maça çıkardı.

Davut AKTAŞ