OpenAI, 15 Saniyelik Ses Örneğiyle Ses Klonlama Teknolojisini Tanıttı

TAKİP ET

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, yeni ses klonlama teknolojisi "Voice Engine" ile yazılı metin ve kısa bir ses örneği kullanarak orijinal konuşmacıya son derece benzeyen doğal konuşmalar üretebildiğini duyurdu.

OpenAI'nin ses klonlama teknolojisi hakkında yapılan açıklamada, "Voice Engine"in yalnızca yazılı metin ve 15 saniyelik bir ses örneği kullanarak konuşmacının sesine çok benzeyen bir konuşma üretebildiği belirtildi.

2022'de geliştirilen bu teknolojiye ilişkin yapılan açıklamada, "kötüye kullanım potansiyeli" nedeniyle daha geniş bir sürüm için dikkatli ve bilinçli bir yaklaşım benimsendiği vurgulandı. Ses klonlama teknolojisinin özellikle seçim yılı gibi dönemlerde ciddi riskler taşıdığına dikkat çekilirken, uluslararası ortaklarla iş birliği yaparak geri bildirim toplandığı ifade edildi.

Güvenlik endişelerini ele almak için, Voice Engine'in test aşamasındaki kullanıcı partnerlerine kişi veya kuruluşların kimliğini kullanmanın yasaklandığı, orijinal konuşmacının rızasının gerektiği ve yapay zeka tarafından üretilen sesin izleyicilere açıkça bildirilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Voice Engine'in orijinal konuşmacının sesini koruyarak çeviri yapabileceği ve içerik üreticilerinin bu özelliği kullanarak kendi sesleriyle dünyaya ulaşabileceği, çevrilen seste orijinal konuşmacının aksanını da koruyabileceği bilgisi paylaşıldı.

OpenAI Yapay zeka OpenAI in ses klonlama teknolojisi 15 Saniyelik Ses Örneğiyle Ses Klonlama Teknolojisini Tanıttı teknoloji samsun haber gündem haber