Opr.Dr. Abdullah Taşkın: CHP'nin 'Aile Sigortası' güvence olacak

TAKİP ET

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr.Dr. Abdullah Taşkın, "Partimizin Aile Sigortası ile aileler güvence altında olacak, hiçbir çocuğumuz yatağına aç girmeyecek "dedi. 

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr.Dr. Abdullah Taşkın, CHP İlkadım İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ve kadın kolları üyeleri ile birlikte istişaretlerde bulunan Taşkın, CHP'nin dar gelirli aileler için hazırladığı Aile Sigortası'nın önemini anlattı. 

'SOSYAL DEVLET 
VARLIĞINI HİSSETİRMELİ'

Türkiye'nin ekonomik tahribat yaşadığı şu günlerde CHP'nin Aile Sigortası projesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyleyen CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr.Dr. Abdullah Taşkın, "Dağınık bir çerçevede yardım yapılıyor. Oysa bunların bir çatı altında hiçbir ayrım yapmadan asgari gelir güvencesinin bütün ailelere bir şekliyle sağlanması lazım. Burada iktidarın amacı yoksulluğu bitirmek değil. Yoksulluğu oy için kullanmak, istismar etmek. Kişi yoksulsa sosyal devletin koruması altında olsun. Sosyal devlet ona her türlü yasaların ön gördüğü yardımı yapsın. Aile Sigortası'nın amacı budur. Aile destekleri sigortası, asgari ücretin altında veya hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak "dedi. 

'AİLELERİN DURUMU 
TAKİP EDİLECEK' 

Taşkın şöyle devam etti; "Ailenin mali durumunu sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar, nasıl aile hekimleri varsa aile hekimlerinin bulunduğu her yerde sosyal hizmet uzmanları da olacak. Aynı ailelerde bunlar sürekli çalışacaklar. Ailedeki bütün değişimi raporlayacaklar ve kuruma bildirecekler. Kurum bunun üzerinden o ailelere yardımı yapmış olacak. Böylece kişinin veya ailenin yoksulluğunu sadece devlet bilecek ve bunun istismarı büyük ölçüde engellenmiş olacaktır. Ailenin gelir durumuna göre ailede engelli var mı, yaşlı var mı, ev kadını yaşlı varsa ona bakıyor mu bakmıyor mu bütün bu değerlendirmeler yapılacak "ifadelerini kullandı. 

Feride SEZGİN