Ordu'da İYİ Parti adayı Enver Yılmaz'ın iddiası gündemi sarstı! Seçim öncesi evraklar yakılıyor...

TAKİP ET

31 Mart seçimlerine bir gün kala, Ordu'da gerilim tırmanıyor. İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler, şehir gündemini sarsacak nitelikte. Görüntülerde, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORKENT A.Ş.'ye ait bir araçtan çıkarılan belgelerin yakıldığı anlar yer aldı.

Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu telaş niye? Panik halde, yaktığınız evraklar içerisinde, belediye şirketlerinin usulsüz ihale dosyaları mı var? Yangından alelacele neyi kaçırıyorsunuz? Bu evrakları neden ateşe attınız? Neden bir kamyonet dolusu evrağı, kağıdı geri dönüşüme vermek yerine yakmayı tercih ettiniz?" şeklinde sert ifadeler kullandı.

Bu telaş niye?

Panik halde, yaktığınız evraklar içerisinde, belediye şirketlerinin usulsüz ihale dosyaları mı var?

Yangından alelacele neyi kaçırıyorsunuz?

Bu evrakları neden ateşe attınız?

Neden bir kamyonet dolusu evrağı, kağıdı geri dönüşüme vermek yerine yakmayı tercih… pic.twitter.com/Qo7FFeZFOq

— Enver Yılmaz (@enveryilmazordu) March 29, 2024

Yılmaz'ın soruları akıllara ciddi şüpheler getiriyor. "Yoksa bu çuvalların içerisinde şaibeli ihaleleriniz, belli gruplara sağladığınız rant evrakları mı var? Bu evrakların içerisinde kamuoyundan gizlediğiniz ne var?" diyerek olayın detaylarını açığa çıkarmaya çalışıyor.

Aday, günlerdir meydanlarda dillendirdiği iddiaların gerçekliğini kanıtlayacak delillerin ortaya çıkarılması için savcıları göreve çağırıyor ve ORKENT A.Ş.'nin acilen incelenmesi gerektiğini belirtiyor. İddiaların doğruluğu ve ortaya çıkacak sonuçlar, şehirdeki siyasi gerginliğin seçim öncesinde daha da artmasına neden olabilir.

ordu iyi parti ordu haber yerel seçim gündem olay