Örgü Malzemeleri Nereden Alınır?

TAKİP ET

Birçok kişi için örgü örmek, başarılı bir terapi yöntemidir. Sadece ülkemizde değil dünya üzerinde pek çok kadının sevdiği hobilerden biri olan örgü örmek, el emeğinin en güzel hallerini ortaya çıkarmamıza yardımcı olur. Hobipop'ta örgü malzemeleri fiyatları da son derece makul. Örgüyle pek çok şey örebilirsiniz. Kazak, atkı, yelek gibi giyim ürünleri, paspas, kırlent gibi dekoratif ürünler, çanta, anahtarlık gibi aksesuarlar ve daha pek çok şeyi örgüyle elde edebilirsiniz. Örgüyle ortaya çıkan ürünler aynı zamanda harika bir hediyelik seçeneği olacaktır.

Örgü Nasıl Örülür?

Örgü deyince herkesin aklına bir yumak ve bir çift şiş gelir. Şişle örülen örgü, oldukça yaygındır ve büyük ürünler için genelde kullanılan bir yöntemdir. Ancak örgü örmek sadece şişlerden ibaret değildir. Örgü makarası ve tığda örgü örmek için kullanılan araçlardandır.

Örgü örmeye başlamadan önce ne öreceğinize karar vermeli ve buna göre bir ip seçimi yapmalısınız. Bazı ipler tığla örmeye, bazı ipler ise şişle örmeye daha uygundur. Bazı ipler ise hem şişle hem de tığla örülebilir ancak burada da devreye örmek istediğiniz ürünün çeşidi girer. Örneğin düz bir kazak şişle daha iyi örülür ancak penye ipten paspas örmek istiyorsanız kalın bir tığ işinizi görecektir.

İp ve malzeme seçimi yaptıktan sonra dilediğiniz örnekte örmeye başlayabilirsiniz. İnternet, örgü örnekleri ve örgüden yapabilecekleriniz konusunda derya denizdir. Hayalinizdeki ürünü örmek için videolar ve ayrıntılı fotoğrafların yeterli olduğunu göreceksiniz.

Örgü iplerinde pek çok çeşit ve marka bulabilirsiniz. İpler genellikle kalınlıklarına ve ağırlıklarına göre değişim gösterir. Aynı zamanda içerik olarak da farklı ipler bulabilirsiniz. Genelde yün ve akrilik karışımlı iplerde bu iki malzemenin oranı değişiklik göstermektedir.

Örgü iplerinde seçkin markalardan olan Alize, Himalaya, Nako markalarının iplerindeki çeşitlilik ve renk seçenekleri arasından aradığınızı bulabilirsiniz. Özellikle Alize Lana Gold modelleri, kışlık ürünlerinizde ince ve hafif ancak sıcacık bir dokunuş yaratacaktır. İp ve şiş/tığ bir örgü için gerekli olan ana malzemelerden olsa da örgü örme işleminizi daha zevkli ve kolay hale getirmek istiyorsanız yardımcı malzemelerden de destek alabilirsiniz. İlmek belirleyici, ilmek toplayıcı, ponpon yapıcı, yumak tutucu gibi malzemeler örgü sürecinizi kolaylaştıracak ve daha eğlenceli hale getirecektir.

Örgü İçin Aklınıza Gelecek Her Şey Hobipop'ta!

Örgü örmek istiyorsanız, ortaya çıkarmak istediğiniz her ürün için gerekli olan malzemeyi, envai çeşit seçeneğiyle Hobipop'tan bulabilirsiniz. Siz sadece ne örmek istediğinize gelin ve Hobipop'a gelin. El emeğiniz için gerekli olan tüm malzemeler bir tık uzağınızda.

Hobinizi dilediğinizce gerçekleştirirken bütçenizi düşünmek zorunda değilsiniz. Popüler ip çeşitlerinden olan Himalaya Dolphin Baby, Nako Bonbon Kristal, Alize Cotton Gold fiyat bilgileri de Hobipop'ta sizleri bekliyor.