Orta Karadeniz Bölgesi, Yabancı Influencerlar Aracılığıyla Körfez Ülkelerine Tanıtıldı

TAKİP ET

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından düzenlenen "Turizm Odaklı Bölgesel Tanıtım Programı" kapsamında, Körfez ülkelerinden gelen influencerlar, Ayvacık'tan Samsun'a uzanan muhteşem rotada bölgenin eşsiz doğal ve kültürel değerlerini keşfetti. Instagram, Youtube ve Tiktok gibi platformlarda paylaşılan içeriklerle, Orta Karadeniz'in turistik potansiyeli uluslararası bir platformda geniş kitlelere ulaştı.

Orta Karadeniz Bölgesi, Körfez ülkelerinden gelen iki influencer tarafından adeta bir cazibe merkezi haline getirildi.

Ayvacık, Salıpazarı, Vezirköprü, Ladik ve Taşova ilçelerinin gezildiği saha gezilerinde, bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri detaylı bir şekilde tanıtıldı.

Bungalov tipi konaklama altyapısından, Karacaören Şelalesi'ne, Ayvacık Baraj Gölü'nden Ladik Gölü'ne, Boraboy Gölü'nden Şahinkaya Kanyonu'na kadar birçok önemli nokta ziyaret edildi.

Amasya kent merkezinde UNESCO bağlamında geçici liste süreci ve sahip olunan eşsiz evrensel değerler anlatılarak, tarihi zenginliklerle buluştular.

Programın kapanışında ise Amisos Tepesi, Atakum Sahili ve Samsun Batıpark bölgesi ziyaret edilerek, Orta Karadeniz'in keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri uluslararası arenada daha da belirginleşti.

 

Orta Karadeniz Bölgesi samsun Körfez ülkeleri tanıtım Yabancı Influencerlar Ayvacık Salıpazarı Vezirköprü Ladik UNESCO amasya atakum ve ilkadım ilçeleri samsunhaber haber çevre gündem