Osmanlı Kafe'ye var, Turizm yatırımına yok!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi 'acil ihale' ile eski Başkan Adem Bektaş'a 3,5 milyon lira maliyetli Osmanlı Kafe'yi ihale ederken, İYİ Partili Usta, belediyenin Bafra Kapıkaya'ya yapacağı 1 milyon lira maliyetli turizm yatırımından vazgeçtiğini öne sürdü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, acil durumlarda düzenlenen ihale yöntemi ile Atakum Belediyesi eski Başkanı Adem Bektaş'a 3,5 milyon lira maliyetli Osmanlı Kafe yapım işini vermişti. İhale ile ilgili tartışmalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra Kapıkaya'ya yapmayı planladığı turizm tesisinden maliyet gerekçesiyle vazgeçtiği öne sürüldü. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediyesi'nin festival ile adını duyuran Bafra Kapıkaya Mahallesi'ne yapacağı turizm yatırımından maliyeti gerekçesiyle vazgeçtiğini öne sürdü. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Usta, sürecin takipçisi oldukları mesajını verdi. 

MALİYETİ GEREKÇE GÖSTERİLİYOR 

Usta, "Bafra / Kapıkaya Mahallemizin Taşbaşı mevkiinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazide, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) projesi olan 'Bafra Kapıkaya Seyir Terası ve Yamaç Paraşütü Tesisi Projesi' Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sunuldu ve proje T.C Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2022 Yatırım Programına alındı. Proje DOKAP ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında 21 Haziran 2022 de imzalandı.Şimdi ise edinilen bilgilere göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi maliyetlerin artması sebebiyle projenin iptalini istiyor. Gerek turizm gerek macera ve doğa sporları açısından önemli bir projeyi iptal etmek bütünüyle yanlıştır "dedi. 

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ 

Usta açıklamasında sürecin takipçisi olacakları mesajını vererek şunları kaydetti; "Bafra ilçemize özgü turizm potansiyelini artıracak bu proje; zamanında yapılsaydı hem sezona yetişmiş olacak, hem de maliyeti bu kadar fazla olmayacaktı. Samsun ve Bafra’ya getirisi maliyetinden çok olacak olan bu projeye derhal başlanmalı ve gerekli tanıtımların yapılması gerekmektedir. Samsun’un iyiliği için yapılan her projenin arkasındayız. İYİ Parti olarak sürecin takipçisi olacağız." İsmail AKDUMAN 

İŞTE ERHAN USTA'NIN O PAYLAŞIMI