Otizmli bireylerden özel sergi

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Altınkum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 'Üretmeme Engel Yok Projesi' kapsamında özel bir sergi açıldı. Sergide, otizmli öğrencilerin el emeği ürünleri sergilendi.

Serginin açılışında Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, engelli öğrencilere verilen imkanların başarı ve gurur dolu işlere dönüşebileceğini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul müdürü İlker Karakaya ise otizmli öğrencilerin normal akranları gibi başarılar gösterebileceğini belirterek, projenin bir parçası olarak velilerin de çocuklarıyla birlikte okula gelerek üretime destek olduğunu söyledi. Karakaya, projenin otistik öğrencilerin gelişimi ve aile eğitimi açısından önemli sonuçlar elde edildiğini de vurguladı.

Sergide, öğrencilerin yaptığı takılar, tablolar, ahşap ve cam ürünler ziyaretçilerden ilgi gördü. Öğrencilerin el emeğiyle hazırladıkları ürünlerin sergilenmesi, toplumda otizm farkındalığını artırmaya ve bu bireylerin yeteneklerine dikkat çekmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.