Otizmli Efe'ye şiddet: Bakıcının cezası belli oldu

TAKİP ET

Mersin'deki özel bir engelli bakım merkezinde yüzde 94 oranında engelli olan Efe K.'ye (20) şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan bakıcı Ali K.'ye 12 ay hapis cezası verildi.

Olay, 25 Ocak'ta Mezitli ilçesinde bulunan bir özel engelli bakım merkezinde meydana gelmişti. Merkezde bakıcı olarak çalışan Ali K., otizmli Efe K.'ye şiddet uygulamıştı. Efe K.'nin ailesinin şikayeti üzerine bakıcı Ali K. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Duruşmada, Ali K. tarafından yaşanan olaydan dolayı pişmanlık ifade edildi. Efe K.'nin annesi Muazzez Ünal ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanık Ali K.'ye 'Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı basit yaralama' suçundan 8 ay hapis cezası verdi. Ancak suçun engelli kişiye karşı işlenmesi nedeniyle ceza yarı oranında artırılarak 12 aya çıkarıldı.

Davanın ardından şikayetçi avukatı Mavi Özge Öz, verilen cezaya itiraz edeceklerini bildirdi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, verilen cezanın az olduğunu düşündüğü ve bakıcının tutuklanması için bir üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.