Otoyollarda Kablosuz Şarj Sistemi İçin Kritik Gelişme!

TAKİP ET

Elektrikli araçların popülerliği arttıkça, altyapı ve şarj sistemleri üzerinde yapılan çalışmalar da hız kazanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletinde, elektrikli araçları kablosuz olarak şarj eden otoyol projesi, artık kamyon gibi ağır araçlar için test edilecek.

Indiana'daki Purdue Üniversitesi'nin mühendislik ekibi, çeşitli elektrikli araç tipleri için otoyollarda seyir halindeyken kablosuz olarak şarj edilebilmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistem, traktör römorklarından binek otomobillere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir olacak. Şimdi ise, bu sistemin kamyonlar gibi ağır taşıtlara uygulanabilirliği test edilecek.

*temsili

Indiana Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı'nın (INDOT) desteğiyle yürütülen projenin bir aşaması olan çeyrek millik test yatağı için inşaat, Batı Lafayette şehrindeki US Highway 231/US Highway 52 yolu üzerinde başlatıldı. Test için Cummins Inc. adlı bir ABD'li şirket tarafından sağlanan elektrikli kamyon kullanılacak.

Şu an için testin ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Indiana eyalet yönetimi, önümüzdeki birkaç yıl içinde eyaletler arası yolların bir kısmına bu kablosuz şarj sistemini kurmayı hedefliyor. Bu projenin en zor kısmı, ağır kamyonlara uygulanabilirliğinin test edilmesi çünkü bu araçlar şehir dışındaki yollarda daha yüksek hızlarda seyrediyorlar ve dolayısıyla daha yüksek enerjiye ihtiyaç duyuyorlar.

Purdue Üniversitesi'nin mühendislik ekibi tarafından yürütülen testin sonuçları, elektrikli araç teknolojisinin geleceğine ışık tutacak nitelikte olabilir. Bu gelişme, elektrikli araçlar için altyapı ve şarj sistemlerinin geliştirilmesinde atılmış önemli bir adımı temsil ediyor.

abd araç elektrikli araç elektrikli kamyon Indiana teknoloji samsun haber gündem haber