'Ozan Arif' unutulmadı

TAKİP ET

Ülkücülerin sembol isimlerinden Ozan Arif, ölümünün üçüncü yılında sevenleri tarafından kabri başında anıldı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "O bir devrin gür sesiydi" dedi

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen programda ülkücülerin sembol isimlerinden Ozan Arif, ölümünün üçüncü yılında unutulmadı. Kıranköy Mezarlığı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Törene İYİ Parti Türk Dünyası ve Dış Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Türk Ocakları Samsun Şubesi Başkanı Prof. Dr. Serkan Şen, Ozan Arif’in anıt mezarını yapan heykeltıraş Osman Onuktav ile şairin arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Daha sonra İlkadım Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da eserlerinin seslendirildiği anma program düzenlendi. Ozan Arif sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2 saat süren anma programında Ozan Arif’in unutulmayan eserlerine yer verildi.

BİR DEVRİN GÜR SESİYDİ
Ozan Arif’in Türk halk şiiri geleneğinin son temsilcilerinden biri olduğunun ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Bu niteleme elbette ona layıktır ama bence onu anlatmaya yetmez. Onu sadece ülkünün ve ülkücülüğün şiirini yazan, türküsünü söyleyen bir ozan olarak değerlendirmek biraz ona haksızlık etmek olur. Ozan Arif, Türk halk şiirinin son dönemine damgasını vuran şairlerden biridir. Belli bir zaman geçtikten sonra onun şiirleri eminim ki ülkücülük çerçevesinin dışında da değerini bulacaktır. O bir devrin gür sesiydi" diye konuştu.

Ülkücülerin sembol isimlerinden Ozan Arif, ölümünün üçüncü yılında sevenleri tarafından kabri başında anıldı. 

Ozan Arif’in oğlu Mehmet Alp Şirin, "Babamın çok isteği çok arzusu vardı. Hepsi milleti vatanı içindi. Daha iyi daha adil olması içindi. İsteği arzusu hayatı boyunca bu oldu. Bende onun eserinden izinden gitmek için var gücümle çalışıyorum" dedi.

Kardeşi Muharrem Şirin, "Ozan Arif günümüz ozanlarındandır. Ülkücüdür ama türkülerinin, şiirlerinin muhatabı bütün millettir. Ozan Arif’i her zaman yaşatacağız. Kavgasını, şiirini gelecek kuşaklara aktarmak bizim namus borcumuzdur” diye konuştu. N. Alper CABBAR