Özbulut: 'Tavsiye Kararı Da Olsa Kabul Etmiyoruz'

TAKİP ET

TFF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun (TASKK)  geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda amatör gruplar için alınan tavsiye kararlarını Samsun ASKF olarak kabul etmediklerini söyledi. 

ÖZBULUT'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) geçtiğimiz gülerde yaptığı toplantıda Kahramanmaraş'ın merkezli meydana gelen iki ayrı deprem felaketi sonrası Amatör Lig'leri masaya yatırmış ve amatör liglerle ilgili bir takım tavsiye kararları görüşülmüştü. TFF Samsun İl temsilcisi Hasan Özbulut, tavsiye niteliğinde de olsa amatör liglerde Türkiye Şampiyonasının iptali ile ilgili alınan tavsiye kararına karşı olduklarını söyledi. 


'EN BÜYÜK ETKEN SPOR'
İl temsilcisi Hasan Özbulut, yaptığı açıklamada; "Deprem bölgesindeki çocuklarımızın sosyalleşerek hayata en güzel şekilde tutunmaları tek arzumuzdur. Türkiye şampiyonalarının iptal kararının tavsiye niteliğinde dahi olması depremzede çocuklarımızın hayata bağlanmalarını sağlayacak olan en büyük etkenlerden birisi de spordur. Bu düşünce doğrultusunda bu kararın Türk futboluna ve altyapılara büyük zarar vereceği kanısındayız" dedi.

'ADAPTASYON ÇOK ÖNEMLİ'
Özbulut açıklamasının devamında şunları söyledi; "İki yıl süren pandemi sürecinde bile Türkiye Şampiyonalarının devam ettiği dönemde, deprem bölgesindeki ve hatta farklı illere yerleşmiş depremzede çocukların bile hayata adaptasyonları için sporun olması gerektiğini psikologlar dahi dile getiriyor. Gelinen noktada tavsiye kararı dahi olsa bu durum Türk futboluna ve gelecekte futboluna hizmet edecek sporcuların yetişmesine en büyük engel olacaktır" diye konuştu.


TFF İl temsilcisi Hasan Özbulut, tavsiye kararının çocuklara çok ciddi bir haksızlık ve beklentilerine engel koymak olacağını belirterek, kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. 


Özbulut, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, çocuklar için topluma faydalı bir birey, sağlıklı olmaları ve sosyalleşmeleri için sporun önemine dikkat çekti.