ÖZEL HABER | Üçüncü 20 Ocak Anıtı geliyor...

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, bugün Halk Gazetesi'nde çıkan köşe yazısında, yönetim olarak 20 Ocak Anıtı yapma kararı aldıklarını açıkladı. 31 yıldır yapılamayan anıtın, şu an itibariyle Samsun'un 3 farklı noktasına yapılması planlanıyor.

Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği elim kazayla ilgili bu zamana kadar şehirde hiç bir anıtın yapılmaması, tüm Samsun'un ayıbı olarak nitelendiriliyordu. Daha önce söz verilmesine rağmen eski 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılan Millet Bahçesi'nde henüz anıtın yer almamasının ardından, Başkan Yüksel Yıldırım 20 Ocak Anıtı'nı dernek yönetimi olarak kendilerinin yapacağını açıklamıştı. 

İKİ FARKLI ANIT YAPILACAKTI
Başkan Yıldırım'ın 20 Ocak Anıtı'nı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun önüne yapacaklarını belirtmesiyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'de Millet Bahçesi'ne söz verdikleri gibi yıl sonuna kadar anıt yapmak için düğmeye bastıklarını ifade etmişti. Buna göre yıl sonuna kadar 2 tane birden anıt yapılmasına karar verilmişti. 

SUBAŞI KÖŞESİNDEN DUYURDU
Yüksel Yıldırım ve Mustafa Demir'in ardından Samsun'a üçüncü 20 Ocak Anıtı müjdesi, Samsunspor Divan Kurulu'ndan geldi. Divan Başkanı Sadi Subaşı, bugün Halk Gazetesi'nde çıkan köşe yazısında, yönetim olarak 20 Ocak Anıtı yapma kararı aldıklarını açıkladı. 31 yıldır yapılamayan anıtın, şu an itibariyle 3 farklı noktaya yapılması planlanıyor. Subaşı, gerekli çalışmaları başlattıklarını, Başkan Mustafa Demir'le görüştükten sonra anıtın yeri hakkında kamuoyuna duyuru yapacaklarının altını çizdi. 

Kendimizi suçladım...

Geçtiğimiz süreçte bu anıt yapım işinin hala netleşmemiş olması nedeniyle çok sayıda eleştiri ve öneri yazıları çıktı.
Bu yazılanlardan Samsunspor Divan Başkanı olarak çok rahatsız oldum ve “Bu anıtı neden bugüne kadar Divan Kurulu olarak biz yapmayı düşünmedik?” Diye kendimizi de suçladım. 
Gerekli bilgileri aldıktan sonra Samsunspor Divan Başkanlık Kurulumuzu toplantıya çağırarak konuyu açtım ve konuyu detaylıca görüştük. Yönetim Kurulumuz da konuyu heyecanla karşıladı ve bu anıtı Divan Kurulu olarak yapma kararını aldık.

Sadi Subaşı'nın köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın!

BÜYÜKŞEHİRİN ANITI

SAMSUNSPOR'UN ANITI

DİVAN KURULUNUN ANITI

Divan Kurulunun anıt projesi henüz bitim aşamasına gelmedi. Sadi Subaşı, gerekli izinleri aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Haber: Ergin Caner Cabbar