Özgür Özel: '1 Nisan Günü Hatay'ı AK Parti'ye Emanet Edeceğime...'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, Hatay'ı AK Parti'ye emanet etmeyeceğini belirterek, '1 Nisan günü Hatay'ı AK Parti'ye emanet edeceğime Lütfü Bey'e emanet etmeyi tercih ederim' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM kulisinde gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında Hatay'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Hatay'da gerçekleşecek seçimlerde Hatay İttifakı'na ihtiyaç olduğunu belirterek, AK Parti ile aralarında 3-5 puan fark olduğunu ve seçimi kazanmak için muhalif sol partilerin desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Hatay'da aday gösterilen Lütfü Savaş'a yönelik de değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, Savaş'ın anket kırılımlarında AK Parti ve MHP seçmeninden ciddi oy alabileceğini söyledi. Savaş'ın Hatay'da önemli bir seçim başarısı elde edebileceğini belirten Özel, "1 Nisan günü Hatay'ı AK Parti'ye emanet edeceğime Lütfü Bey'e emanet etmeyi tercih ederim" dedi.

Özgür Özel, seçim sürecinde yaşanan tartışmalara da değinerek, Melih Gökçek dönemine atıfta bulundu. 1994'te AK Parti'nin İstanbul'da 4 gökdelenle iş başına geldiğini hatırlatan Özel, AK Parti'nin bıraktığında bu sayının 256'ya çıktığını ifade etti. Gökçek dönemindeki değişimi örnek gösteren Özel, İstanbul'un dikey mimariyle 'ihanet edildiğini' dile getirdi.

Son olarak, 15 Nisan'da Ramallah'a giderek Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya geleceğini belirten Özgür Özel, Filistin'e olan desteğin dünya kamuoyunda çarpıtıldığını ve Türkiye'nin bu konudaki kararlılığını sürdüreceğini ifade etti. Ayrıca, İlham Aliyev'i tebrik etmek amacıyla Azerbaycan'a ziyarette bulunacağını söyledi.

CHP Hatay belediye aday yerel seçim