"Özgür Özel'den İstifa Edenlere Cevap: 'Partiyi Tartıştıran Az Sayıdaki İsim...'

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Aday belirleme sürecinde partiden istifa edenlere yanıt veren Özel, 3 bin 500 aday adayının bulunduğunu ve adaylarını belirlerken örgüt, seçmen, ve kanaat önderlerini dinlediklerini belirtti.

Özel, "Son günlerde bazı istifaları gördük. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum. Ancak partiyi tartıştıran, şu anda sadece 3 veya 5 kişi olan bu az sayıdaki ismin partinin başarısını kendi başarısı gibi gören bir tavır içinde olduklarını görüyoruz." dedi.

Adaylık sürecindeki başvuruları değerlendiren Özgür Özel, partiden ayrılan isimlere saygı gösterirken, partinin başarısını düşünen ve kendi çıkarlarından önce genel çıkarları ön planda tutan isimlere vurgu yaptı.

Özel'den Erdoğan'a Tepki: 'Onun Kalbinde Taş Var'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki açıklamalarına tepki gösteren Özgür Özel, "Hatay'da depremzedelerin gözlerine içine bakarak bu tehdidi, bu şantajı ifade etmekten çekinmedi. Onun kalbinde taş var, vicdan yok, insaf yok! Ancak onun karşısında Hatay'ı ve Türkiye'yi seven CHP'liler var. Bunu öğrenecek." şeklinde konuştu.

Özgür Özel ayrıca, parti sloganı ve kampanya stratejileri hakkında da bilgi verdi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin slogan konusundaki eleştirilerine ise "İşimiz Gücümüz Türkiye" sloganının önceden belirlendiğini ve CHP'nin kurumsal kimliğine saygı beklediklerini ifade etti.

Koordinasyon Birimi Yılmaz Büyükerşen'in Başında Olacak

Özgür Özel, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yerel seçimlere de değindi. CHP'nin yerel yönetimler koordinasyon biriminin başında Yılmaz Büyükerşen'in olacağını ve belediye başkanlarının 3 ayda bir alacakları karnelerle performanslarını değerlendireceklerini belirtti. CHP lideri, "Belediye başkanları Amerika'yı yeniden keşfetmeyecek, standart hizmet kriterlerine uygun projeleri sunacaklar." dedi.

Bu önemli açıklamalarla dolu toplantıda CHP, yerel seçim kampanyasına dair stratejilerini ve hedeflerini açıklamış oldu.

chp özgürözel parti açıklama