Özgür Özel'den Turgut Altınok'un Mal Varlığı Yorumu: "Allah Allah!"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Gördüm. Dillere destan. 'Mülk Allah'ındır' diyordu ya. Bugüne kadar Allah biliyordu. Bugünden itibaren biz de biliyoruz. 'Allah Allah' dedim ben görünce. 'Niye söylemiyor acaba' demiştik. Turgut Bey'in mal varlığına bakınca anladık" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok'un açıkladığı mal varlığı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Açıklanan listede Altınok'un mal beyanındaki tarlalardan birinin 4 milyon 943 bin m2 büyüklüğünde olduğu görülürken, tarlanın metrekare olarak Avrupa'daki Monaco ve Vatikan'dan daha büyük olması dikkat çekti. Konuyla ilgili ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Görünce Allah Allah dedim. 'Niye söylemiyor acaba' demiştik. Turgut Bey'in mal varlığına bakınca anladık" dedi.

Altınok'un Açıkladığı Mal Varlığı Büyük Şaşkınlık Yarattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı beyanının ardından kamuoyunda büyük şaşkınlık yaşandı. Mal beyanında yer alan bir tarlanın 4 milyon 943 bin m2 büyüklüğünde olması, Avrupa'daki Monaco ve Vatikan'dan daha geniş bir alanı işaret etmesi, sosyal medyada da yoğun tartışmalara neden oldu. Özellikle bu tarlanın büyüklüğüne ilişkin yapılan yorumlar, Altınok'un mal varlığıyla ilgili şeffaflık taleplerini beraberinde getirdi.

Özgür Özel'den Çarpıcı Yorum: "Allah Allah!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı açıklama ise dikkat çekiciydi. Özel, Turgut Altınok'un mal varlığını gördükten sonra şaşkınlığını "Allah Allah" diyerek ifade etti. Özel'in sözleri, Altınok'un önceki "Mülk Allah'ındır" açıklamalarına bir gönderme olarak da yorumlandı. Özel, "Niye söylemiyor acaba" diyerek sorulan sorunun cevabını da, "Turgut Bey'in mal varlığına bakınca anladık" şeklinde verdi.

Altınok'un Mal Varlığı Tartışmaları Gündemde

Turgut Altınok'un mal varlığı beyanı, seçim öncesi siyasi gündemin önemli bir parçasını oluşturdu. Özellikle Altınok'un tarla sahipliği ve bu tarlaların büyüklüğü, kamuoyunda şeffaflık ve adayların mülkiyetlerine ilişkin transparan olma taleplerini yeniden gündeme getirdi. Altınok'un açıklamaları ve mal varlığı beyanı, seçim öncesindeki rekabet ortamında önemli bir tartışma konusu haline geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhur İttifakı ın Ankara adayı Turgut Altınok mal varlığı yorumu gündem samsun samsunhaber haber