Özgür Özel'e Elektrik Kesintisi Şoku! CHP'li Adayın Başvurusunu Geciktirdi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde elektrik kesintisi sebebiyle CHP'li Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi zamanında girilemedi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kabul edilmedi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi olan yerel seçimlerde yaşanan bir olay partilileri şaşırttı. Saruhanlı Belediye Başkanı ve CHP'nin tekrar aday gösterdiği Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeleri listesi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemine geç girilmesi nedeniyle kabul edilmedi.

CHP yönetimi, yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle listenin 17.08’de girildiğini iddia ederek, itirazda bulundu. Ancak, YSK tarafından belirlenen süre içinde başvurunun yapılmamış olması sebebiyle itirazın kabul edilip edilmeyeceği belirsizliğini koruyor. İtiraz süreci devam ederken, partililer ve aday destekçileri bu duruma tepki gösterdi.

Seçim sürecinde yaşanan bu aksaklık, CHP'nin Manisa'daki seçim çalışmalarını etkileyebilirken, Saruhanlı'da heyecanlı bekleyiş sürüyor.

CHP Manisa elektrik şok aday başvuru