Pak Un'dan Venezuela'ya un ihracatı

TAKİP ET

Bafra'da faaliyet gösteren ve son yıllarda yaptığı yatırımlarla 50 ülkeye Pak Flour Mılls markasıyla Türk ununu ihraç eden Pak Un, Venezuela pazarına 5 kez gemi gönderdi

Son yıllarda ithalat ve ihracatta önemli başarılara imza atan Samsun'un Bafra İlçesi'nde faaliyet gösteren Pak Un, Afrika pazarının yanı sıra Venezuela pazarında da önemli mesafeler katetti.

Konteyner yüklemelerini fabrikada özenle gerçekleştiren Pak Un, Pak Flour Mılls markasıyla 2021 yılı içerisinde 5 kez gemi yüklemesi yaparak Türk ununu Venezuela'nın mutfaklarıyla buluşturdu. Pandemi nedeniyle limanlarda yaşanan boş konteyner sıkıntısını gemi yüklemesiyle çözen Pak Un, 3 Türk firmasından biri olma başarısını gösteriyor.

VENEZUELA'YA ZİYARET
Pakun'un Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Durgun, İcra Kurulu Başkanı Ertan Özgen, Bilgehan Yakupoğlu ve Harun Çiğdem, Venezuela ziyaretinde Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu, Ticari Ateşe Ali Atilla ve Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Yatırım Ofisi Başkanı Hector Silva ile görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye ile yapılan gıda ticaretinden çok memnun olduklarını belirten Hector Silva, ticaretimizin gelişmesi için güzel işbirlikleri temennisinde bulundu. 

50 ÜLKEYE İHRACAT
Günlük 500 ton buğday kırma kapasitesi, 40 bin ton buğday saklama deposu, 22 adet un silosu ile bin 500 ton un stoklama kapasitesine sahip Pak Un, saatte 800 çuval paketleme kapasitesine sahip. Pak Flour Mılls markası önemli başarılara imza atan Pak Un, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Gana, Güney Afrika, ABD ve Norveç gibi 3 kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiyor. 

 Pak Un, 5 kez gemi yüklemesi yaparak Türk ununu Venezuela'da buluşturdu.

Bafra'da faaliyet gösteren Pak Un'un yönetim kurulu, çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Haber: N. Alper CABBAR