Pakun, Güneş Enerjisiyle Fabrika Enerji İhtiyacını Karşılayacak

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde bundan 51 yıl önce kurduğu ilk un değirmeniyle ticari faaliyetlerine başlayan Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, şirketin sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda Manisa Demirci ve Ankara Kalecik'te güneş enerjisi santralleri kuracaklarını duyurdu.

Durgun, Manisa Demirci'de 5 MWp gücündeki santralin ve Ankara Kalecik'te kurulacak olan 3 MWp gücündeki ikinci projenin yatırım teşvik belgelerinin onaylandığını belirtti. Toplamda 8 milyon 250 bin kWh elektrik üretecek olan bu santrallerin, Samsun-Bafra ve Tekirdağ Çorlu'daki fabrikalarının enerji ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

Ayrıca Durgun, 2023 yılında firma olarak iç ve dış piyasada istikrarlı bir büyüme hedeflediklerini vurguladı. Geçen yıl elde ettikleri başarılardan bahseden Durgun, net satışlarını 2022'ye göre yüzde 88,7 artırarak 3,7 milyar TL'ye ulaştıklarını açıkladı. İhracatlarını da büyük ölçüde artıran Pakun, bu başarının devamını hedefliyor. Ayrıca, Çorlu'da temelleri atılan üçüncü tesisin de bu yıl içinde faaliyete geçirilmesinin planlandığını belirtti.